Over mij

Wim Hof methode workshop

“Cum laude afgestudeerd aan de Shenzhou Open University for Traditional Chinese Medicine (TCM) begon hij met de TCM stijl van acupunctuur, tuina en kruiden. Al in een vroeg stadium maakte hij kennis met andere stijlen zoals de Japanse acupunctuur. Het feit dat subtiele naaldtechnieken zo’n krachtig effect hadden fascineerde hem. De uitspraak ‘Less is more’ en klassieke uitgangspunten vormen de kern van zijn behandelingen.”

Acupunctuur als levende traditie

In de acupunctuur vinden we diverse stijlvormen en benaderingen. Zelf hou ik van klassieke stijlen; in ideeën en behandeling. Het mag moderne invalshoeken hebben en meegaan met de tijd, maar de kern moet te herleiden zijn naar Chineesgeneeskundige Klassieken. Persoonlijke voorkeur. Ik hou van traditie en authenticiteit, ook in de moderne tijd.

Daarom ben ik vooral beïnvloed door Japanse stijlen en meesters zoals Toyohari en Shudo Denmei. Het subtiele en het daarwerkelijk werken met Qi of Ki, zoals beschreven in die klassieken. De zienswijze van Charles Chace en Dan Bensky uitgedrukt in presence, appreciëren van de Qi zonder oordeel en het in stilte laten organiseren.

En natuurlijk richt ik me op de Shen; het spirituele, de psychologie in de Chinese Geneeskunde. Mijn missie moet leiden tot het (her)ontdekken van jouw weg. Welzijn in alle opzichten.

Professioneel en persoonlijk

Het ontwikkelen van kennis en kunde stopt nooit in het vak van acupunctuur. Ik heb het voorrecht gehad om seminars bij te wonen met Japanse Sensei in Europa, de VS en Japan. Studies gevolgd bij leraren die ik bewonder in binnen- en buitenland. En dit zal ik blijven doen. Omdat ik in de praktijk simpelweg de beste behandeling wil aanbieden aan mijn clientèle voor een optimale gezondheid.

Daarnaast is acupunctuur zowel mijn vak als mijn passie. Professionele en persoonlijke groei zijn verbonden, omdat een behandeling niet losgekoppeld kan worden van de behandelaar. Zoals Shudo Denmei het zegt: “Your needle reflects what you are.”

Ronald Aartsen

Acupuncturist | Trainer Adem, Focus & Cold Exposure | Docent Chinese Geneeskunde aan de Yoga Docentenopleiding | Animal Flow Instructor

N.B. Meer up, close & personal? Klik hier.