Water weekend

FullSizeRender.jpg

Alweer een kleine 15 jaar terug nam ik deel aan een nascholing Chinese Medicine and the context of Dreaming met Josef Müller. Afgelopen weekend was het een mooi wederzien met deze ervaren Zwitserse docent tijdens de 2-daagse workshop Spiritual Anatomy of the Meridian system - An indepth exploration of all points on each meridian in 5 weekends. En daarnaast natuurlijk een fijne hereniging met een aantal naaste collega’s.

In dit eerste weekend stonden de Nier en de Blaas centraal. Oftewel de fase Water. En Water is toch echt wel ‘mijn element’. Een diepe verbondenheid. Ik herken de kwaliteiten, maar zeker ook de andere kant van de medaille. Het één bestaat niet zonder het andere. Ontkenning is zinloos.

Nascholingen en literatuur beperken zich niet alleen maar tot het vergroten van je Praktijk-gereedschapskist, gericht op cliënten. Het gaat bij mij voor een goed deel ook over mijn eigen ontwikkeling. Persoonlijk. Spiritueel. Een glimlach, inspiratie en inzichten. Wat een geluk dat, ondanks de voorkeur van Josef zelf, Water het eerste weekend is. Met een beknopte beschrijving is het toch soms een sprong in het diepe. Maar ik neem vrijwel altijd mooie schatten mee. Inspiratie om te laten bezinken, punten om zelf te gaan ervaren.

Ja, natuurlijk ‘behandel’ ik mezelf. Hoe kan ik de kracht van acupunctuur promoten als ik er zelf geen gebruik van maak? Dus ik mag graag na self-needling sessies een bepaalde flow (of de afwezigheid daarvan) ervaren. Mediteren aan de rivieren van mijn innerlijk landschap en de manifestatie die daaruit voortvloeit observeren. Wezenlijk onderdeel van mijn vakvreugde.

Zoals genoemd in de subtitel; alle punten op iedere meridiaan. De Blaas is de meridiaan met de meeste punten: 67. Tel daarbij de 27 punten op van de Nier en je hebt een weekend met heel veel woorden en schrijven. Heerlijk om dan het weekend af te sluiten met het in stilte meevaren op de klanken van de harp van Lavinia Meijer. Een avond in Tivoli doordrenkt met waterelementen. Synchroniciteit of perceptie? Inspiratie en ideeën uit multi-dimensionale bronnen. En tegelijk zo universeel.

Josef Müller begon het weekend met een uitspraak die luidde: “The body is the shadow of the mind”. Meer dan eens kijk ik tijdens het optreden naar de schaduw van harp en speelster. Allesbehalve een vacuüm Lavinia. Hemelse klanken uit de leegte. De stilte vult de compositie, en harmonie.

***

Kijk voor de Untitled 1 concerttour en andere optredens van Lavinia Meijer op haar website: http://www.laviniameijer.com/concerts/

FullSizeRender.jpg