2014 in vogelvlucht

image-1.jpg

In het NU terugkijken Zo net voor de jaarwisseling is een mooi moment om terug te kijken op 2014. Ik kan niet anders zeggen dan dat het voor mij zowel persoonlijk als voor de praktijk een prachtig jaar is geweest. Zover je persoonlijk & praktijk al kan scheiden in dit beroep.

Dingen die al langer beëindigd hadden moeten worden zijn beëindigd. Zaken die gestart moesten worden zijn gestart. En zoveel mogelijk in de flow meegegaan door hernomen persoonlijke en creatieve vrijheid en verlaten weerstand. Kortom, knopen doorgehakt.

Gezondheid & Welzijn

Zelf was ik al vrijwel nooit ziek, maar dit jaar heb ik vooral ook aangegrepen om mijn eigen gezondheid nog een flinke stimulans te geven. Een nieuwe rode draad hierin is de Wim Hof Methode. Wat begon als een eendaagse workshop resulteerde in het volgen van een WHM-instructeursopleiding. Hetgeen weer leidde tot het vrijwel wekelijks samenkomen van een mooie warme groep 'ijsvrienden' voor training en inspiratie.

Parallel en deels ingegeven door en verbonden met dit traject:

- lukt het me voorheen onmogelijke asana's (yoga houdingen) uit te voeren; - heb ik diepere meditatieve ervaringen dan voorheen; - ben ik 10 dagen gaan sportvasten als switch naar ook een gezondere levensstijl qua voeding; - is mijn fysieke training geïntensiveerd en verschoven naar trainen met lichaamsgewicht (Calisthenics); - zit ik samengevat voor mijn gevoel op een nieuwe piek qua Body, Mind & Spirit!

Uiteraard heeft dit alles ook een positieve invloed op de praktijk door bijvoorbeeld verdieping en verbetering van gevoel tijdens diagnostiek & naaldtechnieken. Dit is een doorlopend streven en de middelen hiertoe zijn zeer breed: Van bovengenoemde aspecten tot acupunctuur nascholing, van branchmeetings tot literatuurstudie.

My girl

In een jaar vol hoogtepunten steekt er voor mij persoonlijk toch wel eentje uit: het weerzien met mijn kleine meid. Alhoewel klein. Waar het nog onwennig vasthouden als baby nog op je netvlies staat, is mijn dochter nu een jonge stoere dame van alweer 14! Zover tijd in die zin daadwerkelijk bestaat, vliegt die in ieder geval. Nog een reden om ieder moment te koesteren en dankbaar te zin voor ieder samenzijn met je dierbaren. Be there!

Het hart

Al met al kent liefde vele gezichten en dit jaar heb ik ze allemaal in de ogen mogen kijken. Voor u / jou wens ik hetzelfde en meer. En vergeet vooral de ogen in de spiegel niet. I hope you have felt love(d).

Aan 2014, mensen om me heen in de persoonlijke sfeer, in de praktijk en daar tussenin, THANK YOU!

Ronald

“Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.” ~ Rumi

PersonalAartsen