Eerbetoon ouders

"Een paar jaar geleden ben ik bij u in de praktijk geweest en toen heeft u mij een kruidenmix voorgeschreven.." Als ik een soortgelijke zin hoor aan de andere kant van de lijn en de naam roept bij mij geen herinnering op dan weet ik meestal genoeg. Ze zijn op zoek naar een dr. Zhang en komen door Google of infodiensten bij mij terecht. De reden? Toen ik mijn praktijk begon heb ik deze de naam Ba Zhang Centrum gegeven. "Oh dat moet 'm dan haast wel zijn" denken sommigen kennelijk. Maar goed, wat betekent Ba Zhang dan? Ba is Chinees voor het getal 8. Om een aantal redenen is dat een getal wat vooral bij mijn vader hoort. Overigens ook het nummer van mijn ouderlijk huis.

foto

En Zhang? Dat is weer gekoppeld aan mijn moeder. Het betekent Palm (van de hand). Dus de naam Ba Zhang Centrum is opgedragen aan mijn ouders, als eerbetoon. Dankbaar voor wat zij mij hebben meegegeven en trots op mijn achtergrond.

Nu we het toch over achtergrond hebben. Regelmatig krijg ik de vraag, ben je nou eigenlijk Chinees of Japans? Mede-verward door de stijl van acupunctuur waarschijnlijk. Maar het antwoord is simpel: mijn ouders zijn Indisch. Ik ben Indisch. Geboren en getogen in Rotterdam. Dat dan weer wel.

PersonalAartsen