Japanese Cuisine Yama

japanesecuisineyama1-1.jpg

Degenen die me een beetje kennen weten dat ik vrij makkelijk ben met eten. In de zin van dat er weinig dingen zijn die ik niet lust. Dus een culinaire fijnproever wil ik mezelf zeker niet noemen. Maar gisteren voelde ik me er wel één. Voor het eerst hier in Rotterdam naar een Japans restaurant geweest met een echte Japanse top chef. Japanese Cuisine Yama is een relatief nieuwe eetgelegenheid hier in het centrum. Voorheen werkte chef Yama 8 jaar in het Yamazato restaurant in het Okura.

Gekozen voor het 5 gangen menu, met diverse amuses. Stuk voor stuk kunstwerken die alle zintuigen verwennen. Uiteraard met een goed glas sake. Alles stimuleert tot bewust eten en genieten. Dus dat hebben we dan ook zeker gedaan.

Na afloop was een fijne verhoogde trillingsfrequentie voelbaar. Een vibratie gevoed door de uitmuntende kwaliteit van het eten én de bereiding! Presence & awareness is altijd belangrijk en voelbaar. Ook bij koken.

Een andere charme is de kleine setting. Niet teveel tafels en alles behalve massaal. Dat betekent wel, meestal ruim van te voren reserveren.

Probeer het en geniet!

http://www.jcyama.com/