Lente & zomertijd

Het is lente in Nederland en vannacht is de zomertijd weer ingegaan. Langer licht s’avonds, terrassen en veelal veel vrolijkere gezichten. Alhoewel ik me s’ochtends nog weleens afvraag in het Rotterdamse OV of het lenteweer wel helemaal is doorgedrongen. Verbaast u zich niet af en toe over de ontevredenheid en soms zelfs bitterheid die van het gros van de gezichten afstraalt?

Tuurlijk hebben we allemaal wel onze probleempjes en soms onze dag niet. En nee, een namaak plastic lach hoeft ook niet voor mij. Maar de mondhoeken hoeven niet op ooghoogte te zitten voor een wat gelukkigere en zachte uitstraling. Cliché maar waar, het begint van binnenuit. Misschien iets meer appreciatie voor het mooie van het leven, iets minder focus op wat ons niet helemaal zint.

Lente staat in de Oosterse filosofie van de 5 fasen (ook bekend als 5 elementen) voor hout met o.a. lever en groei als items. Dus tijd om de lever te verlichten en het hart te vullen met nieuwe plannen, leuke ideeën en hernieuwde positiviteit. Ruik en proef het in uw omgeving en neem het op met al uw zintuigen. Neemt u het niet waar, creëer het dan. Wel vanaf vandaag hè, niet morgen. Nu is het moment!

LifeAartsen