Schoonheid & het mooiste beroep op aarde

image-e1493637759534-1.jpeg

Vraag mij waarom het vak van acupuncturist het mooiste beroep op aarde is, en ik zal schoonheid zeker in de top 3 noemen. Routine is slechts een begin en een behandeling moet in mijn ogen juist allesbehalve een routine(klus) zijn. Maar de ervaring en jaren van toegepaste kennis geven je wel een groot deel van je vrijheid in (be)handelen.

Een quote die ik hier mooi bij vind passen komt vanuit een hele andere discipline; Mike Fitch, de grondlegger van Animal Flow zegt:"You have to suffer through the structure, to conquer the chaos."

Integreer al het geleerde en gewenste en je kunt het steeds meer loslaten. Je kunt steeds meer vanuit je intuïtie werken, vanuit gevoel. Nog steeds tastbaar en verifieerbaar, maar uit het hoofd naar vanuit het hart. Om bovengenoemde parallel er nog even in te houden, schoonheid zit 'm in de flow. Niet staccato van punt a, naar b, naar c, maar vloeiend bewegen vanuit stilte. De spil (pivot) zijn zonder dat het over jou gaat.

Een golf die terug glijdt in de weidsheid van de oceaan en daarmee in de wijsheid van het water. Als je alle kennis laat gaan, bestaat mijn wijsheid uit het niet weten. Een hart en staat die veel opener en ontvankelijker zijn dan een hoofd vol oplossingen. The Science of Medicine wordt the Art of Healing. Geen protocollen. Van doen naar zijn. En die staat van Qi kent geen scheiding van jou en mij.