Nascholing & ontwikkeling Toyohari

image-1.jpg

Nascholing in de acupunctuur is van onschatbare waarde. De meeste acupuncturisten zijn wild van hun vak dus ze zien het niet eens als verplichte nascholing voor hun licentie, maar als voeding voor hun 'geest' en beroepspassie. Ik ben daar zeker geen uitzondering op. Maar ik ben nu wel uitzonderlijk blij met het 'Advanced Toyohari Training Program' dat ik vorig weekend heb afgerond. Een aantal weekenden verdeeld over 2012 & 2013 waarbij uiteraard ook de nodige zelfstudie vereist werd. We zijn o.a. dieper ingegaan op de Chinese Klassieke teksten en hebben vertaalde lezingen uit Japan voorgeschoteld gekregen. Allemaal gelardeerd met natuurlijk praktische beoefening. Ook maakt het schrijven en presenteren van een zelfgekozen onderwerp van studie deel uit van dit traject. Mijn onderwerp? Awareness in Treatment - Needling in Stillness. Meer hierover wellicht in een volgende post.

Afgestudeerden mogen zich officieel 'Registered Academic Toyohari Practicioner' noemen. Maar de titel is één ding, belangrijker is het gevoel en de geweldige vibe die nagalmt. En mijn studieonderwerp blijft een levenslang pad!

Dit programma bewees opnieuw wat ik natuurlijk al wist. Binnen de Toyohari branches is niet alleen het blijven ontwikkelen van jezelf hoogste prioriteit, maar ook het stimuleren van elkaar en de stijl. En een gezonde dosis saamhorigheid overheerst daar dan ook bij.

Het uit zich eveneens sinds jaar en dag in de branchmeetings die maandelijks vanuit de Nederlandse Toyohari Vereniging (NTV) georganiseerd worden. Een mix van presentaties, beoefening, casus besprekingen en intervisie. En dit gebeurt ook wereldwijd in de andere lokale branches. Samen met de jaarlijkse komst van Japanse Sensei naar de 'Westerse delen' wordt zorggedragen voor het constant verhogen en/of aanscherpen van het niveau van beoefening.

Ik denk dat we met het zo gestructureerd bezig zijn met ontwikkeling en het stimuleren van saamhorigheid vrij uniek zijn in de wereld van acupunctuur. En in die zin ben ik trots als voorzitter van het bestuur van de NTV samen met mijn collega's een klein deel uit te mogen maken van de groei van onszelf, de stijl en de vereniging.