Tao van 2014

image-1.jpg

Voor degenen die geen volgers zijn van Facebook of Twitter en derhalve de nieuwjaarswensen gemist hebben, het mag nog net: Een gezond en gelukkig 2014! 2014 heeft voor mij en de praktijk veel verandering in petto. Vanuit o.a. het Taoisme zijn we bekend met het concept van Wu Wei. Niet te veel ingrijpen of overactief handelen in de stroom of Tao van het leven. In het Boeddhisme word ik onderricht in tijdelijkheid en vergankelijkheid in alle facetten. Ook is weerstand tegen verandering binnen het Boeddhisme één van de vormen van lijden. Om ons heen horen we daarbuiten (tot bijna vervelens aan toe) alleen nog maar dat we moeten loslaten.

Een uitgebreid intro om te zeggen dat al met al 2014 voor mij in het teken zal staan van go with the flow en weerstand tegen verandering laten varen. In zowel persoonlijk opzicht als in de praktijk.

Praktijkstructuur & tarieven

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de huidige praktijkstructuur veranderen. Zo was ik in 2013 bijvoorbeeld al een dag in Breda gestart. In de loop van 2014 zal ik, zoals het er naar uitziet, na vele jaren de Bierstraat in Rotterdam gaan verlaten. Ook de beschikbare dagen voor behandelingen zullen daarmee veranderen. Over de dagen en de locatie en andere wijzigingen stel ik u uiteraard tijdig op de hoogte.

Ondanks inflatie, stijging van levensonderhoud, praktijkkosten en Btw-verhoging heb ik 6 jaar lang de prijs voor acupunctuur gelaten voor wat het was. Om met de stroom mee te gaan zal ik echter het tarief dit jaar gefaseerd gaan verhogen.

Persoonlijk

In zowel materieel als immaterieel opzicht zal ook voor mij persoonlijk 2014 in het teken staan van verandering en afscheid. Doen wat ik kan doen, observeren, leren en meegaan met de stroom is wat ik voor ogen heb. Als niet-Wijze en nog lang niet verlicht mens zal ik weerstand echt nog wel de kop op laten steken. Maar het leven heeft me genoeg bijgebracht om te weten dat ieder einde ook een nieuw begin betekent.

En niet te veel willen, te veel streven en weerstand laten varen scheelt iedereen, dus ook mij, oneindig veel stress. 2014: Rust = Geluk. Terug naar de adem, besef van tijdelijkheid & leegte, in harmonie met de Tao.

PersonalAartsen