Persoonlijke ontwikkeling en acupunctuur deel 2

freeourminds-1.jpg

Iedereen wordt geboren met specifieke kwaliteiten. Eén element of beter vertaald fase speelt een hoofdrol in ons leven. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de andere elementen geen rol spelen. Niets is volledig geïsoleerd.

Lagen

Maar kijk om je heen. Hoeveel mensen zijn er niet op zoek naar hun talent(range)? Hun rol hier 'op aarde' of betekenis in hun leven? De bron van kracht en talent is de kern waar ik in deel 1 van deze blogserie over schreef. De lagen uit diezelfde post ontstaan vooral vanaf onze geboorte. Ervaringen in ons leven tot volwassenheid. Door zelfbeelden met een kleine z. Gevoed door meningen en acties van anderen. Opvoeding van ouders met de beste intenties, maar ook met hun eigen bagage. Keurslijven van scholen en andere instituten. En niet te vergeten alle strakke richtlijnen van de maatschappij.

Talent vs Wil

Ok, terug naar ons element waar onze individuele talenten liggen. "Ga je me dan vertellen tot welke fase ik behoor en moet een mens zich dan in die rol of dat element schikken?" Nee, niets moet. Er is altijd nog zoiets als vrije wil en keuze. En persoonlijk ben ik er van overtuigd dat we met een sterke Wil alles kunnen bereiken wat we willen. Maar zoals we bijna allemaal wel ondervonden hebben, in ons element stroomt alles een stuk makkelijker. Het scheelt veel stress, overmatige inspanning en obstakels.

Vertellen

En ja, uiteraard kan ik vertellen wat ik behandel. Maar nodig voor je ontwikkeling is het niet. Want het intellect, noch het jouwe en al helemaal niet het mijne, speelt in deze fase de hoofdrol. En als ik mijn werk goed doe, en daar ga ik maar even van uit, dan komen jouw heldere ingevingen vanzelf naar boven. Laat niemand je wat aanpraten over jouw passie.

* In een volgend blog in deze serie zullen we dieper in gaan op fases/elementen