Persoonlijke ontwikkeling en acupunctuur

standout-1.jpg

~ Geen woorden maar naalden: Hoe acupunctuur perfect past in een persoonlijk ontwikkelingspad of coachingstraject

Velen zullen het herkennen. Je hebt alle boeken gelezen, talloze seminars bijgewoond en de allerbeste coaches opgezocht. Maar je loopt vast. De wereld en ook jij persoonlijk staan op een crossroad. Je wilt wat anders qua werk, wonen, in je relaties(s). Kortom in het leven. Maar wat? Hoe?

Vragen en antwoorden

Het ontbreekt je aan inspiratie en als het maar lang genoeg duurt zelfs aan motivatie. Een goede coach (en die zijn er zeker) stelt je vragen. Zodat je gaat nadenken en onderzoeken. Wat houdt je tegen? Zelfanalyse, SWOTS, PoPs, competentierozen. Maar vaak brengen woorden alleen niet altijd wat je zoekt.

Antwoorden komen vaak door en in stilte. Ook op vragen die niet gesteld zin. Daarom is meditatie belangrijk. En daarom kan acupunctuur helpen. Het creëert stilte. Het creëert flow waar helderheid de boventoon voert. Met de naald prikken we door de lagen heen, tot waar je kern tevoorschijn komt. Hieruit komen inzichten. Ongefilterd. Jouw inzichten.

Core

Persoonlijk vind ik de analogie met het pellen van een ui een mooie. Laag voor laag komen we dieper. Met een enkele laag laten we misschien een traan. Maar uiteindelijk komen we hoe dan ook bij die kern, zodat die vrij van lagen kan stralen.

Natuurlijk zul je uiteindelijk concrete actie moeten ondernemen in de vorm van plannen, wellicht gewenste studies om de ware richting van je hart op te gaan. Maar de ontdekking van jouw passie en de weg naar een richting is veelal niet een intellectueel pad.

Inspiratie, motivatie en creatie komen in stilte en ruimte. Zonder woorden.

* Dit is een blog in een serie over acupunctuur en persoonlijke ontwikkeling. Hou de site of social media in de gaten voor meer artikelen. En/of kom het ervaren in de praktijk.