Corona

For English click here

Update 22 april 2020: De datum is door de regering verschoven naar 19 mei.

Update 31 maart 2020: De datum is door de regering verschoven naar 28 april.

Update 24 maart 2020: Helaas is het mij als acupuncturist nu ook opgelegd om de praktijk voorlopig tot 6 april te SLUITEN. Dit na de gisteravond genomen maatregelen van de overheid. Ja daar heb ik mijn gedachten over, maar voor nu houd ik mij aan die voorschriften.

***

Lieve mensen,

Laat ik eerlijk zijn, bij de eerste berichten uit Wuhan waren mijn eerste 2 passerende gedachten:

  • Zou het wraak zijn van de natuur voor de wijze hoe we met dieren en de natuur omgaan?

  • Of dit virus is in het lab gecreëerd met welke kwade intenties dan maar ook?

Nee ik ben geen notoire, achterdochtige complottheorie-denker hoor, maar evenmin sluit ik mijn ogen voor wat ik zie gebeuren.

Inmiddels is het voor nu even niet zo belangrijk hoe het virus ontstaan is. Wat des te belangrijker is, is dat mens, dier & natuur hier niet alleen doorheen, maar er ook beter uit komen. 

Van de maatregelen die zijn genomen vanuit de regering en RIVM heeft u kennis kunnen nemen. Niet alleen gaan alle scholen dicht, maar ook horeca en last but not least sport- en activiteitencentra zoals Yogascholen en dan specifiek alle groepslessen. Dit geldt dus ook voor Rumah Yoga & Djoj, waar ik mijn praktijkruimte heb. Alle betrokkenen snappen de noodzaak, maar spijtig is het niettemin.

Vooralsnog heb ik als individuele therapeut de vrijheid om de keuze te maken tussen het wel of niet door laten gaan van mijn 1-op-1-behandelingen. Deze keuze is uiteraard op richtlijnen, adviezen en zogeheten feiten gebaseerd, maar het blijft eveneens een gevoelskeuze. En hoewel dit een vloeibaar bericht en keuze zal blijven de komende tijd, heb ik besloten om vooralsnog OPEN te blijven. Mocht mijn gevoel hier anders over worden, of vanuit de autoriteiten andere richtlijnen komen dan zal ik updates hierboven plaatsen. Zoals we gisteren hebben kunnen zien kan dat op korte termijn zijn. En uiteraard hou ik mijn eigen gezondheid nauwlettend in de gaten.

Als acupuncturist werk ik uiteraard al volgens strenge hygiënische voorschriften. In lijn hiermee en met de adviezen rond Corona zal ik de komende 3 weken meer ruimte laten tussen cliënten. Voor alle redenen die je maar op het gebied van hygiene, veiligheid en gevoel kan bedenken.

Wat ik van u vraag is om bij twijfel over uw fysieke toestand uw afspraak te annuleren. Dan heb ik het uiteraard vooral over griep, verkoudheid, keelpijn, hoesten, niezen of aandoeningen aan de bovenste luchtwegen in het algemeen. Maar ook mensen met een sterk verminderde weerstand of die tot de risicogroepen behoren zal ik persoonlijk benaderen om afspraken te verzetten. 

Wel verzoek ik u om een annulering zo tijdig mogelijk door te geven. Of het nu om preventie of symptomen gaat, of dat u het liefst zo min mogelijk naar buiten gaat. Natuurlijk kunt u ‘s-ochtends opstaan met een grieperig gevoel en de afspraak last-minute annuleren, maar als u het al eerder voelt dan graag ruim op tijd bericht. Dit voor een zo optimaal mogelijke praktijkvoering. En ik verzoek u om zelf een grote handdoek of 2 kleinere handdoeken mee te nemen.

Om nog even op mijn eerste 2 gedachten terug te komen, de natuur neemt geen wraak. Het is en er is simpelweg oorzaak en gevolg. Voor nu is mijn gedachte vooral dat naast al het ongemak en risico’s deze periode ook mogelijkheden biedt, een ‘window of opportunity’. Een gelegenheid voor bezinning, stilte, wijsheid en liefde. En werkelijke quality-time voor ons als levende wezens. En dat alles vooral niet vergeten als Corona al weer lang en breed uit het nieuws is. We zien nu op grote schaal dat het leven ook anders kan. En dat we dankbaar mogen zijn voor wat we met elkaar al hebben. Zeker in Nederland.

Stay safe & healthy. 

Warme groet,

Ronald

Vorige
Vorige

Met welke laag heb ik het genoegen?

Volgende
Volgende

Een gelukkig & gezond 2020