Mijn pad & visie: Persoonlijk werk

planklembongan-1.jpg

Bewust zijn

Zie ook Bio.

Als je daadwerkelijk beseft dat je je kracht zoveel meer kunt gebruiken en je van daaruit met drive en passie kunt inzetten voor de mensen om ons heen, dan zou de wereld er heel anders uit kunnen zien.

Passie

Vanuit een passie voor Oosterse cultuur en gezondheid die ik al van kinds af aan had, heb ik de overstap gemaakt: Van HR-management en interim functies naar waar mijn hart echt ligt. Vanuit eigen kracht, gezondheid en kennis anderen helpen zich te ontwikkelen en hun kracht te (her)ontdekken.

Ons leven op alle vlakken in eigen hand nemen. Het is niet egoistisch, het is zelfs noodzakelijk voor een goede gezondheid & geluk. Maar we worden gevoed met ideeën van permanente afhankelijkheid en primair rollen van verantwoordelijkheid voor anderen; bedrijven waar we voor werken, collega's, managers, maar ook in de privésfeer. Een belangrijke vraag die je je zelf moet stellen is: "What makes your heart sing?"

Omslag

Mijn grote cross road was bijvoorbeeld in 2002: Het ziekbed en overlijden van mijn moeder. Na zo'n 10 jaar eerder al mijn vader te hebben verloren leidde dit bij mij tot een dieper besef van een aantal cruciale zaken:

1. De zorg, echte gezondheidszorg kan en moet anders. 2. Onze rol in en kijk op het leven kan voor zoveel meer kwaliteit zorgen. Wat offeren we op en voor wie? 3. Wat een enorme invloed hebben wij zelf op onze gezondheid; op het gebied van Body, Mind & Spirit.

Hart & leven

Ik ben mijn hart gaan volgen. Genieten van het leven: Privé, werk, passie. Is dat een pad van alleen maar rozeblaadjes en huppelen in de weide? Nee, uiteraard niet! Pieken en dalen, stressfactoren maken deel uit van het leven. Maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Hoe is je state of mind? Ben je in staat te observeren in het oog van de storm? Respecteer je je lichaam, wat nou eenmaal je voertuig is in dit leven?

We kunnen nog zulke spirituele doelen hebben. Maar we hebben maar 1 lichaam. Als we daar niet voor zorgen, niet de baas zijn over onze eigen mind, dan wordt een spiritueel pad wel erg lastig. Het is dan ook de drie-eenheid waar ik me op richt. In het leven en dus ook in de geneeskunde is dit niet strikt te scheiden.

Be the change

En zo leid ik ook mijn leven. Practice what you preach! Ik wil het ultieme uit DIT leven halen. Ja, in die eenheid Body, Mind & Spirit. Met acupunctuur, adem & cold exposure, meditatie en 'simpelweg' fysieke training. Dat laatste in de vorm van calisthenics/bodyweight training. Dus je eigen lichaam als belangrijkste 'tool'. Allemaal in de lijn van 'we hebben alles in ons'.

Mijn kracht, balans, gezondheid & geluk is mijn wetenschap. Mijn visie. Wat is de jouwe?

Ronald Aartsen

Acupuncturist | Trainer Adem, Focus & Cold Exposure | Docent Chinese Geneeskunde aan de Yoga Docentenopleiding | Animal Flow Instructor

Life, PersonalAartsen